Les investigadores següents s’encarreguen de l’anàlisi inicial per identificar bones pràctiques per afrontar les violències masclistes (Best Practices Report); i de l’elaboració de la Programa de Capacitació i Formació i el Toolkit del Cut All Ties per a la implementació de la intervenció als instituts. L’objectiu del Programa serà formar tant joves com professors/es sobre com conscienciar, identificar i prevenir les violències masclistes a les primeres relacions sexo-afectives i estarà disponible online al final del projecte.
Catarina Alves (Consultora Social i experta en Gènere)
Consultora social independent, experta en gènere. Professora associada del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Polítiques Socials i Treball Social, amb especialització en Atenció psicosocial a persones migrants, refugiades i minories ètniques i Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania.
https://es.linkedin.com/in/calvesc/es
Monica Martinelli (Settenove)
Editora, formadora en estereotips de gènere i activista feminista. Llicenciada en Dret per la Universitat d’Urbino. Experiència en el camp de l’edició social. Fundadora de Settenove, la primera editorial italiana dedicada íntegrament a la prevenció de la discriminació i la violència masclista a través de llibres infantils, novel·les, assajos i manuals per a professors/es, educadors/es i professionals de centres contra la violència.
https://it.linkedin.com/in/monica-martinelli-4711aa2a
El Panell d’Assessores Expertes en Gènere consisteix en un grup multidisciplinari i transnacional d’expertes independents en estudis de gènere i/o intervenció educativa, que avaluarà la qualitat dels materials produïts en el marc de el projecte, aportant la seva experiència sobre la matèria.
Dra. Maria Prats Ferret
Directora de l’Observatori per la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona.
https://www.uab.cat/web/observatory-for-equality-uab-1345697907214.html
Gemma Martret Rodríguez
Referent de coeducació i igualtat del programa Escoles per la Igualtat i la Diversitat del Consorci d’Educació de Barcelona.
Míriam Comet Donoso
Professora associada del departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació, de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca GREDI sobre Educació Intercultural i Gènere de la Universitat de Barcelona. També és cofundadora de Luciferases, una organització que promou l’educació STEM des d’un enfocament feminista i de gènere.
https://www.ub.edu/gredi/miriam-comet/?lang=es
Dr. Cristina Gamberi, PhD
GEMMA – Master Erasmus Mundus in Women’s and Gender Studies
University of Bologna
Rosy Nardone, PhD
Investigadora en Didàctica i Pedagogia Especial (M-PED/03)
Departament de Ciències de l’Educació «G. M. Bertin»
Università di Bologna
https://centri.unibo.it/csge/it
Laura Martufi
Representant Legal de l’Associació Percorso Donna
L’equip que desenvoluparà l’avaluació d’impacte té com a objectiu fer una avaluació d’impacte empíric de l’efectivitat del pilot en el canvi d’opinions i comportaments socials per desenvolupar recomanacions polítiques i un estudi científic.
La Avaluació d’Impacte es desenvoluparà dins del consolidat grup d’investigació GREDI que des de 1992 desenvolupa un camí conjunt en educació intercultural, metodologia de la investigació, formació de professionals i elaboració i avaluació de programes i materials educatius. A l’última dècada també s’ha consolidat en la investigació de gènere, convertint-se en un àmbit estratègic en el marc de la identitat plural del grup. Des dels seus inicis, el grup ha apostat per la transformació i millora de la societat en termes d’equitat i cohesió social. Aquest grup i la seva coordinadora de la URV Barbara Biglia, és també impulsor del Seminari Interdisciplinari d’Investigació Feminista SIMReF que es va iniciar el 2008.
Tres membres de SIMReF duran a terme l’avaluació d’impacte:
Prof. Barbara Biglia
Professora del Departament de Pedagogía de la Universitat Rovira i Virgili. Investigadora al GREDI.
Ma. Carla Barrio
Contratada predoctoral FPU (Formació al Professorat Universitari) en la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, en el Departament de Sociologia: Metodologia i Teoria.
Itziar Gandaria
Professora de la Universitat de Deusto. Doctora en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Salut Mental en situacions de violència política i catàstrofes per la Universitat Complutense de Madrid. Experta en gènere i migracions